Het gemeentehuis van Voorschoten. (Foto: Voorschotense Krant).

Gebouwen oranje verlicht bij actie tegen geweld tegen vrouwen

De wereldwijde jaarlijkse actie Orange The World, waarbij wordt stilgestaan bij geweld tegen vrouwen, is ook in Leiden en omstreken weer begonnen. Op 25 november worden telkens verschillende prominente gebouwen oranje verlicht om aandacht te vragen voor deze vorm van geweld. Dat gebeurde ook gisteren weer. Bijvoorbeeld het gemeentehuis in Voorschoten werd oranje verlicht in aanwezigheid  van het college van burgemeester en wethouders dat zich zo solidair toonde met de actie tegen vrouwengeweld.

In Leiden zou ook een bijeenkomst georganiseerd worden met sprekers maar die kon door corona niet doorgaan. Op 22 plekken hingen in Leiden hingen in plaatst daarvan posters waarop medestanders staan afgebeeld die zich bij het project uitspreken tegen geweld tegen vrouwen.

Er wordt aandacht gevraagd voor alle vormen van geweld tegen vrouwen. Dus niet alleen fysiek geweld maar ook psychisch. De komende weken wordt elke dag aandacht besteed aan een andere vorm van geweld tegen vrouwen. Zo komen vormen van huwelijks-, seksueel, economisch en dodelijk geweld aan bod. “Ook in de beste gezinnen komen verschrikkelijke situaties voor”, zegt Hanneke de Winter, voorzitter van het Vrouwennetwerk Leiden.

Ook in Oegstgeest wordt veel aandacht besteed aan de actie.

Leiden Maatschappij Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×