(Foto: PR).

Jongeren willen miljoen euro inzamelen voor de zorg

De Leidse jongeren Noël Beij (19), Sjoerd van Cromvoirt (19) en Cynthia Blom (27) willen laten zien dat Leiden geeft om de zorgsector en zijn daarom begonnen met een crowdfundingsactie. Het geld is bedoeld voor medewerkers van het Alrijne ziekenhuis. Het initiatief komt vanuit Studio Moio.

“De zorg heeft het best zwaar gehad. Ze zetten hun eigen leven op het spel en zetten zich in voor anderen. Ik vind het belangrijk in deze periode waarin er van iedereen extra inzet is gevraagd, er ook een dank terugkomt”, zegt Beij. “Ik wil eigenlijk dat ze voelen dat het leven ook mooi is.”

Artiesten zijn ook veel de dupe geweest van corona en daarom bedachten de jongeren een combinatie. “70% van het bedrag gaat naar het zorgpersoneel en 30% van het bedrag krijgt het zorgpersoneel om naar eigen inzicht uit te geven aan artiesten en kunstenaars”, zegt Van Cromvoirt.

Cheque
Het streefbedrag is een miljoen euro, maar de jongeren vinden het niet erg als dat niet gehaald wordt. “We hopen natuurlijk een miljoen voor zorgmedewerkers op te halen, maar het gaat niet om het grote bedrag”, zegt Van Cromvoirt. “Het gaat om elke stuiver die we kunnen binnenhalen om te laten zien dat we geven om de zorg en het zorgpersoneel.”

De actie loopt tot 23 december. Dan hopen de jongeren een cheque te mogen overhandigen.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×