VVD-raadslid Maarten de Crom werd al eerder tot lijsttrekker verkozen (Foto: VVD Leiden).

Bekende en onbekende gezichten op kieslijst VVD Leiden

De VVD in Leiden heeft zaterdagmiddag de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld. Tussen de 26 namen zitten veel bekende gezichten zoals lijsttrekker Maarten de Crom, nummer twee Alyssa Voorwald en nummer drie Tom Leest. Ook staan er minder bekende mensen op de lijst. Bijvoorbeeld nummer vier Christiaan Mulder.

Het was al bekend dat Maarten de Crom de lijst zou aanvoeren. Zittend Raadslid Alyssa Voorwald is door de leden gekozen als nummer 2. Zij wist in 2017 met voorkeursstemmen een zetel in de gemeenteraad te bemachtigen. De nummer 3 is Tom Leest. Ook hij zit op dit moment al in de raad voor de VVD.

Dan naar de nieuwkomers. De hoogste nieuwkomer is Christiaan Mulder op plek vier. Met zijn achtergrond bij het ministerie van Financiƫn zal hij zich voornamelijk bezig gaan houden met geldzaken. Arie Roest is twee plekjes lager de volgende nieuwkomer. Roest is opgegroeid in een ondernemersgezin en wil zich de komende jaren voor de Leidse ondernemers inzetten.

Geluiden
Lijsttrekker Maarten de Crom is tevreden met de lijst. “Met deze lijst en het nieuwe team kunnen we echt de verschillende geluiden uit de stad vertegenwoordigen. Leiden moet voor iedereen een fijne, betaalbare en veilige stad zijn om in te wonen, werken en leven.”

De volledige kandidatenlijst van de VVD Leiden:

1. Maarten de Crom
2. Alyssa Voorwald
3. Tom Leest
4. Christiaan Mulder
5. Maaike van Vliet
6. Arie Roest
7. Friso Versluijs
8. Bob Scheffer
9. Quincy Janssen
10. Tom Mentink
11. Stephany Kerremans
12. Jonita Venetiaan
13. Nino van Moorsel
14. Mark Hamelink
15. Dorus Dijkstra
16. Roelof Smit
17. Joque Mulder
18. Joris Claessens
19. Simon Struijk
20. Margreet van Wijk-Meijer
21. Thijs Hemmes
22. Juliette Gilissen-Verplancke
23. Lodewijk Wisse
24. Dorien Verbree
25. Frederik Zevenbergen
26. Melanie Maas Geesteranus

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×