(Foto: Kevin Williams).

Nieuwe mierwesp vernoemd naar Naturalis

In een grootschalig onderzoek naar mierwespen zijn met onder andere materiaal uit de collectie van Naturalis negen nieuwe soorten ontdekt. Als dank is één van de nieuw beschreven soorten vernoemd naar het Leidse Biodiversity Center. De ‘Andreimyrme Naturalis’.

Mierwespen zijn insecten die lijken op mieren, maar in feite zijn het wespen. Ze staan bekend om hun pijnlijke steek. Van de negen nieuw gevonden soorten in het onderzoek, zijn er drie ontdekt in het geleende materiaal van Naturalis. “Zij hebben ons in grote vriendelijkheid zo’n tienduizend van hun mierwespen laten bestuderen”, schrijven de wetenschappers dankbaar.

Naturalis is verheugd en vereerd met deze vernoeming. “En dan is dit nog maar één van de onderzoeken die de wetenschappers met ons materiaal doen”, licht collectiebeheerder Frederique Bakker toe. De desbetreffende mierwesp krijgt een ereplaats in de collectie van het Biodiversity Center. 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×