(Foto's: Jeroen Fakkeldij).

Muziek met een betekenis in vijfde voorronde Nobel Award

In Galerie café Leidse Lente vond zaterdagmiddag de vijfde voorronde plaats van de Nobel Award Leiden. De plek in de halve finale ging naar de Leidse Miss Noeka. Noah Elliot is direct door naar de finale van de popwedstrijd.

Het spits werd afgebeten door Liz en haar band. De twee zangeressen brachten verhalende songteksten met backing vocals van de toetsenist. Ze werden gevolgd door Noah Elliott met Indië folk bedroompop. De queer singer songwriter wist het publiek als geen ander te boeien met persoonlijke en poëtische songs waarmee een diepe indruk werd gemaakt.

De Leidse Miss Noeka pakte het publiek daarna met wat meer opzwepende songs. Verrassend effect in haar optreden was de wisseling tussen Nederlands- en Engelstalige lyrics in een song. De singer songwriter Lizet Aviva sloot de middag waardig af met mooie ballads en poëtische songs.

De halve finale en finale, die voor 11 en 19 december stonden gepland, zijn uitgesteld door de nieuwste coronamaatregelen. Nieuwe data zijn nog niet bekend.

  • Liz
    Liz
  • Noah Elliott
    Noah Elliott
  • Miss Noeka
    Miss Noeka
  • Lizet Aviva
    Lizet Aviva
Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×