Stef Broenink tijdens zijn huldiging op roeivereniging Njord. (Foto: Gerry van Bakel).

Leidse roeiers op shortlist voor nationale 'Sportploeg van het Jaar'

Karolien Florijn (Die Leythe) en Stef Broenink (Njord) maken kans op de de nationale titel ‘Sportploeg van het Jaar’. Beide Leidse roeiers wonnen deze zomer op de Olympische Spelen zilver met hun ploeg. De vakjury maakt op 12 december de definitieve nominaties bekend, op 22 december worden de prijzen uitgereikt tijdens het nationale Sportgala.

Normaal worden de prijzen ieder jaar verdeeld. Doordat het Sportgala vorig jaar vanwege corona niet doorging, worden dit jaar de sportprestaties van 2020 en 2021 samengenomen.

Broenink is samen met zijn teamgenoot Melvin Twellaar in de mannen dubbeltwee genomineerd. Florijn roeide samen met Ellen Hogerwerf, Ymkje Clevering en Veronique Meester in de vrouwen vier zonder stuurvrouw. De andere ploegen op de shortlist zijn de mannen 4x 400m (atletiek), Schloesser/Wijler (handboogschieten), hockeyvrouwen, ploegenachtervolging mannen (langebaanschaatsen), mannen dubbelvier (roeien), mannen teamsprint (baanwielrennen) en de mannenploeg Jumbo Visma (wegwielrennen).

Karolien Florijn en Stef Broenink bij de huldiging op het Holland Heineken (t)Huis-podium. (Foto’s: Holland Heineken (t)Huis / Set Vexy).

 

Leiden Sport Tokio071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×