(Foto: Robbert Beurse).

Ook dit jaar lichtpuntjesactie Zoeterwoude: 'We zoeken verbinding'

De inwoners van Zoeterwoude zoeken op kerstavond opnieuw de verbinding met elkaar op. Via Facebook roepen de initiatiefnemers van actie ‘Lichtpuntjes’ dorpsgenoten, net als vorig jaar, op om op 24 december een kaarsje voor het raam of in de tuin te zetten. De lichtjes moeten zorgen voor verbinding in coronatijd.

Ondernemers Yvonne van der Geest is een van de bedenkers van de actie. Toen ze vorig jaar de deuren van haar cafĂ© als gevolg van de coronacrisis verplicht gesloten moest houden, begon het te kriebelen. “Ik stuurde een appje aan mijn vriendinnen waarin ik zei dat ik graag iets wilde doen om de inwoners van Zoeterwoude met elkaar te verbinden. Binnen korte tijd ontstonden de plannen voor de lichtjesactie”, vertelt Van der Geest.

Hergebruik
Met hulp van de dagbesteding voor mensen met een beperking, Swetterhage, leerlingen van basisschool Het Avontuur, zorglocatie Emmaus en een groep enthousiaste vrijwilligers werden vorig jaar ruim 3.000 lege potjes versiert tot lichtpuntjes. Dit jaar roept de organisatie op tot hergebruik. “Veel mensen zullen het lichtpuntje van vorig jaar nog hebben. In het kader van de duurzaamheid moedigen we aan om die opnieuw te gebruiken”, stelt de organisatie.

Voor inwoners die het potje vorig jaar na de actie in de glasbak hebben geworpen, hebben de vriendinnen goed nieuws: “Hoe leuk is het om zelf een mooi lichtpuntje in elkaar te knutselen? Je kunt hem dan zo maken als je zelf wilt”, weet Van der Geest.

Na een gezamenlijk aansteekmoment om 19.00 uur vormen de lichtpuntjes een lint door Zoeterwoude.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×