Marie Depuydt en Esmee van Marwijk zijn trots op hun prestatie tegen Dozu Den Helder, waarmee ze plaatsing voor finale afdwongen. (Foto: Gerry van Bakel).

Tafeltennissters Scylla hadden niet durven dromen van finale, maar gaan er nu vol voor

Op het nippertje haalde het vrouwenteam van Scylla de play-offs in de najaarscompetitie. De vierde plek op de ranglijst gaf daar recht op. Maar het betekende ook in de halve finale aantreden tegen de gedoodverfde favoriet Dozy Den Helder. De ongeslagen nummer één. Het werd een glorieuze overwinning: op naar de finale.

Esmee van Marwijk en Marie Depuydt kunnen het twee dagen later eigenlijk nog niet verklaren. Waarom het ineens lukte om tegenstanders van wie ze nog nooit of heel lang geleden gewonnen hadden, nu wel te verslaan. “Ik denk dat de vrouwen van Dozy Den Helder ons iets onderschat hebben”, zegt Van Marwijk in Sport071. “Wij hadden niks te verliezen. We zijn er gewoon voor gegaan.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met tafeltennissters Esmee van Marwijk en Marie Depuydt over hun onverwachte overwinning op titelfavoriet Dozy Den Helder in de play-offs van de najaarscompetitie (deel 1).

In de auto op weg naar de wedstrijd dachten ze nog met 4-0 of 4-1 ten onder te gaan. “We dachten eigenlijk, we zijn vast vroeg thuis”, vertelt Van Marwijk. Maar als Depuydt haar wedstrijd tegen Yoeke Gunsing wint, begint Van Marwijk er een beetje in te geloven. Zij verloor haar eerste wedstrijd van Drobila Jorgueska. Een teleurstelling omdat ze had gehoopt juist tegen haar wel een kans te maken. De grote omslag in de wedstrijd kwam toen Van Marwijk erin slaagde Nederlands kampioen Shuo Han Men te verslaan. “Uiteindelijk hebben we alle drie een tegenstander verslagen van wie we nog nooit gewonnen hadden.”

Finale
Van de finale hadden ze op voorhand niet durven dromen, maar ze gaan er nu wel vol voor op zondag 19 december. “We zien wel waar het schip strandt”, zegt Depuydt daarover. Beide speelsters verwachten dat VTV uit Nieuwegein de tegenstander zal zijn, maar dat team moet op 12 december nog een halve finale spelen tegen SKF uit Veenendaal. “Het is wel jammer dat die wedstrijd zonder publiek moet worden gespeeld.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met tafeltennissters Esmee van Marwijk en Marie Depuydt over hun onverwachte overwinning op titelfavoriet Dozy Den Helder in de play-offs van de najaarscompetitie (deel 2).

Als VTV de tegenstander wordt, wil Van Marwijk graag wat extra oefenen tegen Depuydt. “Marie is een verdediger en daar hebben ze er bij VTV ook een paar van. Ik ben zelf een aanvaller. Ik moet aanvallen om het punt te maken. Dat betekent dat het spel snel is. Maar voor Marie is dat anders.” Wat maakte dat Marie verdediger werd? “Ik ben ook begonnen als aanvaller, maar de toenmalige trainer Gerard Bakker sr. raadde mij aan me toe te leggen op verdedigen en dat ben ik gaan doen. Bij verdedigen probeer je de bal zolang mogelijk in het spel te houden. Je trekt als het ware een muur op. Totdat je tegenstander een fout maakt.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×