Alleen de lijstrekker en de lijstduwer zijn gelijk aan die op de kandidatenlijst van vier jaar geleden. (Foto: Chris de Waard).

PrO komt net als vier jaar geleden met veel nieuwe kandidaten

Net als vier jaar geleden presenteert Progressief Oegstgeest (PrO) ook voor de komende verkiezingen een kandidatenlijst met veel nieuwe gezichten. De leden hebben de lijst gisteravond vastgesteld. Aanvoerder blijft fractievoorzitter Melanie van Driel.

“PrO heeft gekozen voor een mix van nieuwe gezichten en ervaren kandidaten”, zo meldt de partij. Na lijsttrekker Melanie van Driel staat op plaats 2 nieuwkomer hoogleraar Management Accounting Tom Groot. “Hij is al 25 jaar in Oegstgeest woonachtig. In deze tijd is hij maatschappelijk actief geweest in vele functies binnen het dorp en de regio. Onder andere als voorzitter van de Vrienden van het dorpscentrum aan de Lijtweg.” Raadslid Nico Janssen staat op de 3e plek, op 4 staat René Sepers. Hij is secretaris van de PvdA in Oegstgeest.

Plek 5 is weer voor een zittend raadslid. Dat is Menno Welling. Op 6 en 7 ook weer twee nieuwe gezichten. Wil Hout en Dorien Scheffers. Hout is als hoogleraar verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Scheffers werkt als Klinisch Psycholoog bij Brijder verslavingszorg in Leiden. Lijstduwers zijn oud-voorzitter Ruud Koole van de PvdA, afdelingsvoorzitter Marja Kraakman en haar echtgenoot Tim van Tongeren.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vormt Progressief Oegstgeest voor de achtste verkiezingen op rij met PvdA en GroenLinks een gezamenlijke lijst. Met vier zetels is PrO momenteel de tweede partij van Oegstgeest.

Oegstgeest Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×