(Foto: PR).

Voorschotense Rendierenloop uitgesteld naar de zomer

De Rendierenloop op zondag 19 december wordt verplaatst 26 juni 2022. De organisatie ziet geen mogelijkheid om het evenement nu veilig te organiseren, maar daar is een creatieve oplossing voor gevonden. Een zomereditie dus. “De details moeten we uiteraard nog uitwerken, maar we kunnen nu al laten weten dat het minstens zo leuk wordt!”

Het besluit tot verplaatsing van het evenement is door de Rendierenloopcommissie van de voetbal- en atletiekvereniging Voorschoten ’97 genomen. “We hebben altijd gezocht naar de perfecte mix van veiligheid en plezier. Maar door de voortdurende verscherpingen van de regels is de veiligheid op dit moment veruit het belangrijkste doel van ons als organisatie geworden. En zelfs die veiligheid kunnen wij nu niet meer garanderen”, zegt Mathieu Hilgersom namens de Rendierenloopcommissie. “Daar komt bij dat de huidige coronamaatregelen aflopen vlak voor ons evenement. We kunnen het ons simpelweg niet veroorloven om nu door te gaan met de organisatie en dan vlak voor het evenement alsnog te moeten annuleren door nieuwe coronamaatregelen.”

Iedereen die zich heeft ingeschreven kan in de zomer meedoen. Mensen die willen afzien van deelname kunnen hun geld terugkrijgen of het geld doneren voor een nieuwe atletiekbaan.

 

 

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×