Nieuwe website Leidse gemeenteraad toegankelijk voor mensen met een beperking

De nieuwe website van de Leidse gemeenteraad is vandaag live gegaan. Deze moet helemaal toegankelijk worden. Voor álle Leidenaren, ook degenen met bijvoorbeeld een visuele beperking. “De nieuwe website vervangt de oude die sinds 2013 in gebruik was en niet meer voldeed aan de huidige eisen”, zo meldt de raadsgriffie.

De komende weken laat de gemeente de website door een externe partij onderzoeken op toegankelijkheid. Eventueel gevonden onvolkomenheden worden daarna aangepast. Daarna vraagt Leiden het toegankelijkheidscertificaat A aan. Als dat wordt toegekend, betekent dat dat de website volledig voldoet aan de toegankelijksheidseisen. Omdat de website nog niet is beoordeeld is de huidige status een C.

Rik Wouters, voorzitter van de Oogvereniging in Zuid-Holland laat na een korte eerste beoordeling weten dat het er al goed uitziet. Ook toont hij zich positief over het feit dat de gemeenteraad hier nu echt werk van maakt.

Taalniveau
Een andere vorm van toegankelijkheid is het taalgebruik. Alle teksten op de website zijn of worden herschreven naar het taalniveau B1, het niveau dat tachtig procent van de Nederlanders goed kan lezen.

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×