(Foto: PR).

Grote Clubactie levert 112.000 euro op voor verenigingen Leidse regio

Leden van verenigingen en clubs uit de Leidse regio hebben zich de afgelopen maanden ingezet om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In totaal hebben zij ruim 112.000 euro opgehaald voor hun club.

In Voorschoten is door de tien deelnemende verenigingen iets meer dan 14.000 euro opgehaald, in Zoeterwoude is de opbrengst 5.100 euro en wordt verdeeld over vier verenigingen. Negen clubs in Oegstgeest mogen ruim 22.290 euro verdelen en ook negen Leiderdorpse clubs 23.500 euro. In Leiden wordt aan de 29 deelnemende clubs bijna 53.000 euro uitgedeeld. De Grote Clubactie keert tachtig procent van de opbrengt uit aan de deelnemende clubs.

Landelijk deden 5.267 verenigingen mee en haalde voor de actie 10,7 miljoen euro op. De opbrengst van dit jaar is 1,2 miljoen euro hoger dan vorig jaar. Vooral de online verkoop is flink gestegen. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie vertelt dat veel leden van clubs en verenigingen hun eigen verkooppagina gebruiken die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. “Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”

Toch gaan ook nog veel leden gewoon langs de deur. “Dat blijft een belangrijke manier van werven,” weet Molkenboer, “maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×