Bob Vastenhoud (rechts) en Olaf McDaniel.

PvdA en GroenLinks in Leiderdorp samen verder

In Leiderdorp hebben GroenLinks en de PvdA de handen ineen geslagen. De twee partijen hebben voor het eerst een gezamenlijke kandidatenlijst opgesteld en ook is er een gezamenlijk verkiezingsprogramma. De twee partijen vormen na de verkiezingen één fractie. “Die gaat PvdA-GroenLinks heten”, vertelt GroenLinks voorman Bob Vastenhoud desgevraagd aan Sleutelstad.

De gezamenlijke lijst telt 23 namen en die worden om en om door een van de partijen geleverd. PvdA-fractievoorzitter Olaf McDaniel en zijn Groenlinks-collega Bob Vastenhoud trekken de kar gezamenlijk. Wel staat McDaniel op de eerste plek. Hij vertegenwoordigt een net iets grotere achterban dan Vastenhoud. De PvdA en GroenLinks hebben beiden drie zetels in de Leiderdorpse gemeenteraad, maar de partij van McDaniel haalde bij de vorige verkiezingen 83 stemmen meer.

“Met dit doorgewinterde duo en een keur aan nieuwe kandidaten op een lijst mikken de samenwerkende partijen op een mooie verkiezingsuitslag in maart 2022”, zo stellen ze in een gezamenlijke verklaring. Om de kandidatenlijst samen te stellen, hebben de PvdA en GroenLinks voor het eerst in hun bestaan ook een gezamenlijke algemene ledenvergadering gehouden. Daarin keurden de leden eensgezind de lijst en het verkiezingsprogramma goed. Dat programma presenteren Olaf McDaniel en Bob Vastenhoud binnenkort.

Kandidatenlijst PvdA-GroenLinks Leiderdorp
1. Olaf McDaniel (PvdA)
2. Bob Vastenhoud (GroenLinks)
3. Roeland Schmidt (PvdA)
4. Marlies van Beek (GroenLinks)
5. Sarah van Roemburg (PvdA)
6. Tim Brouwer de Koning (GroenLinks)
7. Joyce van Reijn (PvdA)
8. Maya van der Steenhoven (GroenLinks)
9. Sem Overduin (PvdA)
10. Noisa van Malkenhorst (GroenLinks)
11. Erik Zandvliet (PvdA)
12. Anouk Snik – van den Burg (GroenLinks)
13. Jan Reijken (PvdA)
14. Ibrahima Lamarana Bah (GroenLinks)
15. Oscar Menger (PvdA)
16. Alexandra van de Walle (GroenLinks)
17. Anita Dutour Geerling (PvdA)
18. Joost Vorst (GroenLinks)
19. Fred van der Vos (PvdA)
20. Riny Vons (GroenLinks)
21. Rutger Hoekstra (GroenLinks)
22. Gerrit Vons (GroenLinks)
23. Bart van Zandwijk (GroenLinks)

Leiderdorp Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×