Bij Frank in de Bloemenshop gaat het nu juist hartstikke goed. (Foto: BNNVARA).

Zondag de voorlaatste aflevering van Typisch Leiden

In Typisch Leiden maken we kennis met de bewoners van Leiden. Wie zijn de mensen die in de ‘Sleutelstad’ wonen en hoe ziet hun leven eruit? Op die vragen zoekt BNNVARA het antwoord in de twaalfdelige documentaire Typisch Leiden, elke zondag om 11.30 uur op Sleutelstad TV.

In de elfde aflevering van Typisch Leiden onder andere Erik. Hij is theatermaker, maar die sector ligt bijna helemaal stil. Hij doet nu vrijwilligerswerk in het Singelpark en gaat als buddy hardlopen met een vriend die blind is. Bij Frank in de Bloemenshop gaat het nu juist hartstikke goed. De bloemensector heeft het drukker dan ooit.

Ook deze voorlaatste aflevering een portret van Sophia die gaat meedoen aan de Women’s March in Amsterdam. Daar komen ze op voor gelijke rechten voor vrouwen, ongeacht afkomst, achtergrond of geaardheid. Samen met een vriendin bereidt ze de demonstratie voor. En de Italiaanse Alessandra gaat buiten sporten met Nederlandse vriendinnen. Het is de bedoeling dat ze dan ondertussen Nederlands leert.

Typisch Leiden is drie maanden lang te zien op sleutelstad.nl/tv en via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Elke aflevering wordt een week lang dagelijks op verschillende uitzendtijden herhaald. Kijk in de programmagids voor de uitzendtijden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×