Directeur Ariela Netiv in het archief van Erfgoed Leiden e.o. (Foto: Robbert van Cleef).

Gemeentearchief Oegstgeest naar Erfgoed Leiden

Het gemeentebestuur van Oegstgeest besluit deze week hoogstwaarschijnlijk dat het archief van de gemeente naar Erfgoed Leiden en omstreken verhuist. De gemeente sluit zich daarmee aan bij de gemeentes Leiderdorp en Zoeterwoude, die hun archief eind jaren ’90 al overdroegen aan Erfgoed Leiden.

De keuze om het archief naar Leiden te brengen volgt na het recente pensioen van gemeentearchivaris Carla de Glopper. “Wij hebben twee opties overwogen: het archief blijft in Oegstgeest onder verantwoordelijkheid van een eigen archivaris of het archief wordt overgedragen aan Erfgoed Leiden”, schrijft wethouder Matthijs Huizing aan de gemeenteraad. “De tweede optie geniet de voorkeur.”

Dat komt omdat het archief dan vaker te bezoeken is: vier dagen per week in plaats van één dag per week. “Dit versterkt de dienstverlening aan bezoekers van ons archief”, meent Huizing. Het definitieve besluit hierover wordt naar verwachting dinsdag genomen. Dan wordt directeur Ariela Netiv van Erfgoed Leiden aangewezen als de nieuwe gemeentearchivaris. Een week later staat de verhuizing van de archiefstukken gepland.

Netiv is al langer gemeentearchivaris van Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Hillegom, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Noordwijk en Teylingen. Het gemeentearchief van Voorschoten was eerder ook ondergebracht in Leiden, maar werd in 2014 overgebracht naar de gemeente Wassenaar omdat de samenwerking met die gemeente toen werd aangehaald.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×