Een van de eerste klussen op Huurbuur (Foto: Instagram Huurbuur).

Nieuw: platform om kleine klussen uit te besteden aan buren

Er is een klusje in huis maar niemand heeft er gereedschap voor, of geld om een professionele klusser in te huren. Een veelvoorkomend probleem in studentenhuizen, zag ook Thom Nierop, oprichter van het bedrijf Huurbuur. Met wat studiegenoten zette hij het platform op waar buren klusjes voor elkaar op kunnen zetten.

Het platform is bedoeld voor kleine klusjes zoals een lekkende kraan. Gebruikers kunnen klusjes op het platform zetten die te zien zijn op de kaart. Iemand die een klus plaatst kan zelf het budget aangeven. Dat wordt dus niet bepaald door de klusser. Via een chatbericht kan een klusser contact opnemen. Naast het doen van klusjes zit er, aldus Nierop, ook een sociaal aspect aan het platform. “Je maakt ook weer eens een praatje met de buurman die je normaal alleen even begroet.”

“Bij klussen die te groot of te specifiek zijn zien we dat mensen lang moeten wachten tot iemand zich aandient die het wil gaan doen. Dan kunnen we ook helpen en adviseren bij het zoeken naar een professional.”

Het aanbieden van diensten op platforms gebeurt steeds vaker. Het platform Werkspot doet het bijvoorbeeld ook al, maar dan voor professionele klussen. En er is Peerby waar alleen gereedschap te leen kan worden gezet.

Bij dit soort dingen is natuurlijk altijd de vraag, hoe je voorkomt dat er ruzie ontstaat. Voor dit vraagstuk is er ook iets bedacht. Klussers moeten altijd een account verifiëren met een identiteitsbewijs. En voor online betalen is eenzelfde systeem aangelegd als waar Marktplaats gebruik van maakt.

Economie Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×