(Foto: PR).

Minstens 600 extra woningen tussen spoor en Schipholweg

Met de aankoop van drie panden naast het Achmeakantoor aan de Schipholweg gaan projectontwikkelaars VORM en Oudendal Groep samen aan slag met een herontwikkeling van het gebied.

Het projectplan, met de werktitel Schipholweg biedt straks ruimte aan minstens 600 woningen, waaronder sociale en middeldure huurwoningen, en rond de 10.000 vierkante meter kantoorruimte. Naast woon- en commerciƫle voorzieningen voorziet het plan in parkeergelegenheid en groen. Volgens de ontwikkelaars past het plan binnen de gebiedsvisie van de gemeente Leiden om de Schipholweg tot de duurzaamste kilometer van Nederland te maken.

De projectontwikkelaars kochten gedurende de zomerperiode Schipholweg 66, 68 en 70-128. Het gebouw Schipholweg 68 is circa 2.300 vierkante meter en staat momenteel leeg. Schipholweg 70-128 is verhuurd en is circa 4.600 vierkante meter groot. Ook in het gebouw op nummer 66 zitten huurders.

Omdat de panden net buiten de historische binnenstad liggen kan hier, volgens de ambitie van de gemeente, hoogbouw tot een maximale hoogte van 90 meter, worden gerealiseerd. Naar verwachting kan de bouw over twee jaar aanvangen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×