(Video: Robbert Beurse).

Zelf uitgraven: Landgoed Duivenvoorde verkoopt kerstbomen

De beheerders van Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten verkopen kerstbomen. Naast afgezaagde sparren kunnen geïnteresseerden er ook voor kiezen om hun kerstboom zelf uit te graven. De traditionele kerstbomenverkoop ging donderdag van start. De opbrengst wordt ingezet voor onderhoud van het landgoed.

In de kasteeltuin op het landgoed is een speciaal kerstbomenbos ingericht. “Mensen mogen natuurlijk niet zomaar overal in het bos een willekeurige boom uitgraven. We hebben een stuk afgezet waar ze er eentje uit mogen kiezen. Scheppen en kruiwagens hebben we al klaarstaan”, vertelt opzichter Dick de Vlieger.

Geadopteerd
Het kerstbomenbos is ook de rest van het jaar gereserveerd. “Mensen kunnen hun boom na de feestdagen terugbrengen. Dan zetten we hem weer in de grond, wordt hij goed verzorgd en is hij volgend jaar weer klaar om geadopteerd te worden”, zegt opzichter Dick de Vlieger.

Naast kerstbomen worden er ook kerstkransen en kerststukjes verkocht.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×