(Foto: Gemeente Zoeterwoude).

Project Boeiend Bloeiend Rijneke afgerond: 'De boulevard is nu een groene oase'

Het project ‘Boeiend en Bloeiend Rijneke’ op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude Rijndijk is klaar. Op donderdag 2 december plantten wethouder Ruud Bouter en ondernemer Simon Scheffer symbolisch de laatste boom. Op de parkeerplaats van het winkelcentrum hebben stenen plaats gemaakt voor groene perken. Het initiatief zorgt ervoor dat het gebied klimaatbestendiger wordt.

Bouter kijkt tevreden terug op het project dat ruim tweeënhalf jaar van start ging. “Hiermee bereiken we meerdere doelen. Een aantrekkelijkere groene uitstraling van het winkelgebied, meer biodiversiteit en het levert een bijdrage aan klimaatadaptatie. Bij hevige regenbuien kan het water via de groene perken beter weg en in de zomer bieden de bomen en planten bescherming tegen de hitte”, vertelt hij.

Oase
Er zijn verschillende planten en bomen geplant. “Die beplanting is nu nog klein, maar vanaf het voorjaar verandert de Rijneke Boulevard in een kleurrijke oase waar ook de bijen, vlinders en vogels dankbaar gebruik van maken”, belooft Bouter.

Parkeren
Wie vreest dat het vervangen van stenen ten koste van het aantal parkeerplekken ging, heeft het mis. Bouter: “We hebben weliswaar stenen vervangen voor groen, maar het aantal parkeervakken is gelijk gebleven.”

Het duurzaamheidsproject is een initiatief van de gemeente Zoeterwoude, de provincie Zuid-Holland, Leidse Ommelanden, Holland Rijnland en de ondernemers.

Duurzaamheid Economie Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×