(Foto: Marc de Haan).

Gemeente en mboRijnland tekenen voor vijf jaar samenwerking

De gemeente Leiden en mboRijnland hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar getekend. Beide partijen werken al in een aantal initiatieven en projecten samen. Die samenwerking wordt de komende jaren verder uitgebouwd.

De opleider en het stadsbestuur willen de bestaande samenwerkingen, zoals in CIV Bio Sciences, LLokaal en PLNT, met de overeenkomst ontwikkelen en versterken. “Leiden profileert zich als kennisstad. MboRijnland biedt een breed scala aan vakopleidingen. De nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen en bedrijven versterkt de positie van Leiden. Het maakt ons als kennisstad compleet”, zegt onderwijswethouder Paul Dirkse.

Ook mboRijnland is blij dat de samenwerking de komende jaren intensiever wordt. MboRijnland bestuurder Otto Jelsma: “Onze studenten hebben Leiden veel te bieden met hun praktische kennis over techniek, duurzaam ondernemen, innovatief laboratoriumonderzoek. Andersom is Leiden een rijke leeromgeving voor onze studenten met veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden op het gebied van onderwijs, stages en werk.”

Doorlopende leerlijnen
MboRijnland gaat zich de komende jaren extra inzetten om doorlopende leerlijnen. “Van voortgezet onderwijs naar mbo en van mbo naar hoger onderwijs maar ook naar het bedrijfsleven moeten de opleidingen nog beter gaan aansluiten”, legt Jelsma uit. De mbo school zoekt hierbij de samenwerking met Hogeschool Leiden. De gemeente ondersteunt met zijn uitgebreide netwerk en subsidies.

Llokaal
“Het is belangrijk dat opleiding aansluiten aansluiten bij de arbeidsmarkt, die voortdurend verandert”, vult Dirkse aan. De wethouder verwijst naar LLokaal. “Dat is een goed voorbeeld waar mboRijnland, de gemeente en partners uit het werkveld een plek gecreĆ«erd hebben waar ‘leven lang ontwikkelen’ centraal staat en waar inwoners van Leiden naartoe kunnen voor advies, voorlichting en begeleiding in hun loopbaan.”

Voor het ondertekeningsmoment is een video gemaakt waarin de samenwerking tussen mboRijnland en gemeente Leiden zichtbaar is in de stad. De video is hier te bekijken.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×