De werkzaamheden aan de Stationsweg zijn in oktober begonnen. (Foto: Casper Chaudron).

Lang weekend werk aan nieuwe Stationsweg

Een aannemer start vanavond rond 19.00 uur met werkzaamheden om de aansluiting van de nieuwe Stationsweg op de bestaande wegen te maken. De weg is omgelegd om de bouw van bioscoopcomplex De Geus vanaf volgend jaar mogelijk te maken. De werkzaamheden gaan dag en nacht door en duren tot en dinsdagochtend ongeveer 5.00 uur.

Door de werkzaamheden in één lang weekend uit te voeren is er zo min mogelijk overlast voor het verkeer en de buslijnen, zegt de gemeente. Ook met de overlast voor omwonenden wordt rekening gehouden door zoveel mogelijk de werkzaamheden met luid geluid overdag of in de vroege avond uit te voeren. Bussen en auto’s worden omgeleid via de Bargelaan, Schuttersveld en de Lammermarkt. Fietsers kunnen van en naar het station via de Morssingel.

Op donderdagavond wordt begonnen met het verwijderen van het oude asfalt en het verwijderen van het oude riool. Van vrijdag tot en met zaterdag wordt er dag en nacht doorgewerkt om het nieuwe riool aan te leggen. Vanaf zondag worden de voorbereidingen getroffen voor het asfalteren. Dit gebeurt vanaf maandag tot dinsdagochtend 05.00 uur. In een dag en een nacht worden er dan vier lagen asfalt aangebracht. Dinsdagochtend is het werk gereed en is de nieuwe weg beschikbaar voor al het verkeer.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×