(Foto: Google Maps).

Nieuwe verkeerslichten kruispunt Hoge Rijndijk en Matiloweg

De verkeerslichteninstallatie op het kruispunt Hoge Rijndijk en Matiloweg is afgeschreven en wordt komend weekend vervangen. De werkzaamheden starten op vrijdagochtend 7.00 uur en duren tot en met maandagmiddag 16.00 uur. Om het doorgaande verkeer zo min mogelijk te hinderen, wordt de Matiloweg in deze periode afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt begeleid door verkeersregelaars.

Tijdens de werkzaamheden wordt onder andere de verkeersregelautomaat vervangen en er komt een noodstroomvoorziening. Het zogenaamde ‘mastmeubilair’, de palen waar de verkeerslichten aan hangen, worden vervangen. De verkeerslichten krijgen ledverlichting. Ook worden nieuwe kabels, leidingen en detectielussen aangebracht. De roodlichtcamera die al enige tijd buiten werking is, wordt verwijderd.

Voorsorteren Matiloweg
Voor een verbetering in de verkeersafwikkeling wordt de rijstrookindeling vanaf de Matiloweg gewijzigd. In de nieuwe situatie wordt verkeer voor linksaf gecombineerd met verkeer voor rechtdoor. De huidige gecombineerde rijstrook rechtdoor en rechtsaf wordt alleen rechtsaf. Volgens verkeersberekeningen levert de wijziging in het voorsorteren een kleine verbetering voor de doorstroming op. Daarnaast heeft dit als voordeel dat bij een brugopening van de Leiderdorpsebrug het verkeer gemakkelijk de wijk uit kan komen richting de A4.

Omleiding autoverkeer Meerburg
Via het kruispunt Hoge Rijndijk en Meerburgerkade is het voor autoverkeer mogelijk om de wijk in en uit te rijden. Dit wordt met tijdelijke omleidingsborden aangeven. Daarnaast wordt tijdens de afsluiting van de Matiloweg de bussluis bij de Wierickestraat tijdelijk opengesteld. Auto’s van en naar Meerburg rijden dan via de wijk Roomburg.

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×