(Foto: International Basketball Federation).

ZZ Leiden verslaat titelfavoriet Medi Bayreuth in Beieren

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in de openingswedstrijd van de tweede groepsfase meteen voor een daverende stunt gezorgd. In Zuid-Duitsland was medi Bayreuth de grote favoriet en daar leek het tegen het einde van het tweede kwart ook op uit te draaien. Zorg en Zekerheid Leiden werkte in vier minuten echter een achterstand van 15 punten weg. In het laatste dreigde het nog fout te gaan, maar met topscorer Jhonathan Dunn (27 punten) ging de winst mee terug naar Leiden: 84-89.

Via een driepunter en een dunk van Tubutis en een score van Dunn kwam Zorg en Zekerheid Leiden anderhalve minuut voor tijd op een voorsprong. Door de verdedigende druk van Zorg en Zekerheid Leiden kon Bayreuth Sajus niet in stelling brengen, met als gevolg een zijkant bal voor de Leidse ploeg. Van ver knalde Dunn maar weer eens een driepunter binnen voor 81-85 met nog een minuut te gaan. Sacar Anim zorgde nog weer voor spanning door vervolgens een driepunter raak te knallen, maar aan de andere kant was Midtgaard succesvol in de aanvallende rebound.

Met publiek
En opeens was daar Worthy de Jong met de steal die de aanval van de Duitsers stopte. Na een reeks van persoonlijke fouten werd Dunn met nog zeven seconden naar de lijn gestuurd. De Amerikaan schoot ijzig kalm beide vrije worpen raak: 84-89. Na een time-out van Korner wilde Anim voor een drietje gaan, maar hij stond met één been op de zijlijn. Daarmee was het over en uit en was de Leidse sensatie compleet.

Op sportief gebied heeft de Leidse basketbalploeg geen klagen. Maar door de coronacrisis gaat het financieel een stuk minder met ZZ Leiden. “Vorig seizoen hebben we, net als alle andere sportclubs, zonder publiek moeten spelen. Dat deed financieel pijn, maar die malheur leek voorbij. En zo werd er ook begroot. In onze begroting voor komend jaar zijn we uitgegaan van de dubbele vaccinatie. De seizoenkaarten en recettes zijn dus meegerekend. Nu er geen publiek meer aanwezig mag zijn, gaat het ons financieel problemen opleveren”, vertelt voorzitter Marcel Verburg aan mediapartner Omroep West.

De basketballeague heeft inmiddels een aanvraag voor extra steun ingediend bij NOC*NSF.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×