mboRijnland Lammenschans. (Foto: Sleutelstad).

Studenten mboRijnland krijgen twee dagen eerder kerstvakantie

Studenten van mboRijnland krijgen dit jaar ook op 23 en 24 december vrij. Dat schrijft het bestuur van de school in een brief aan de studenten. Het opleidingsinstituut wil de studenten hiermee wat extra rust geven om goed de feestdagen in te gaan.

“We zien en horen dat de aanscherpingen van de coronamaatregelen en oplopende coronabesmettingen impact hebben op iedereen”, schrijft voorzitter van het College van Bestuur Otto Jelsma. “Er is daarom besloten om iedereen donderdag 23 en vrijdag 24 december vrij te geven.” Alle locaties gaan twee dagen voor kerst al dicht.

In dezelfde brief kondigt Jelsma een mondkapjescampagne aan. “We willen het dragen van een mondkapje binnen onze schoolgebouwen extra onder de aandacht te brengen. Met de campagne #mooimetmondkap hopen we je aandacht te trekken en je eraan te herinneren om een mondkapje te dragen in de openbare verkeersruimtes, zoals de gang, de lift en het trappenhuis.”

Het Outbreak Management Team (OMT) kondigde adviseerde het demissionaire kabinet eerder deze week om basisscholen een hele week eerder vakantie te geven. Daarmee zou het aantal coronabesmettingen naar beneden kunnen worden gebracht. Voor het andere onderwijs heeft het OMT dat (nog) niet geadviseerd. Dinsdag is er weer een coronapersconferentie van het kabinet.

Leiden Onderwijs Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×