(Foto: PR).

Elf woningen in voormalig restaurant Engelbertha Hoeve

De Engelbertha Hoeve aan de Hoge Morsweg is helemaal gerenoveerd. In de 17e-eeuwse boerderij langs de Oude Rijn, die jaren dienst deed als restaurant, zijn elf woningen gemaakt. Het monumentale pand is na een volledige renovatie en herinrichting onlangs opgeleverd door aannemer Du Prie. “Het pand gaat haar oude functie als hoeve weer vervullen”, aldus de aannemer.

De hoeve is in opdracht van Stichting Stadsherstel Amsterdam gerenoveerd. Architektenburo Marcel van Dijk heeft het ontwerp gemaakt, waarbij zoveel mogelijk oude materialen zijn hergebruikt en het monumentale karakter is behouden. “Ook de bestaande kwaliteit van de fraaie buitenruimte is opgenomen in het herinrichtingsplan”, zegt de aannemer.

De hoeve kreeg in de 17e eeuw de toepasselijk gekozen naam “Welgelegen” en werd in 1977 een monument. In de jaren daarna werd de hoeve gebruikt als het voor veel Leidenaren bekende restaurant en werd de naam gewijzigd in het huidige ‘Engelbertha Hoeve’.

Impressie van Marcel van Dijk Architektenburo.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×