(Archieffoto: Hans Timmerman)

Museum Voorschoten blikt terug op het verzet tegen de N11-West

De aanleg van de RijnlandRoute schiet steeds verder op. Maar weinig mensen staan nog stil bij tijd dat de plannen bedacht werden. In het Museum Voorschoten gebeurt dat aanstaande zondag wel. Daar kijken ze terug naar een roerige tijd. De tijd van het verzet tegen de N11-West. De weg die uiteindelijk een tunnel werd.

Pieter van Dijken zat destijds in het verzet en leidt zondag de discussie. “Ze wilden de weg dwars door de wijk Noord-Hofland aanleggen. Voorschoten zou daardoor in twee delen vallen. Daar waren we natuurlijk tegen”, zegt hij. Na veel protest en overleg is in 2012 besloten de weg aan te leggen via een geboorde tunnel: de Corbulotunnel.

De presentatie is op zondagmiddag 12 december om 15.30 uur in het Museum Voorschoten aan de Voorstraat. Belangstellenden kunnen via de website museumvoorschoten.nl een kaartje voor de lezing bestellen. Naderhand is er ruimte om na te praten tijdens de borrel.

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×