(Foto's: Sandra Muller).

DIOK wint lastig rugby-derby tegen de Bassets

Voor het eerst stond Wolf van Dijk als captain voor het rugbyteam van DIOK en zag de Bassets sterk starten. Dat leverde gelijk in de openingsfase een achterstand op voor de Leidse ploeg. “Gelukkig kwamen we goed terug”, zegt hij opgelucht na afloop. “Tegen de Bassets is het natuurlijk een derby, we verwachtten een moeilijke pot. We wilden vooral een goede wedstrijd neerzetten en dat hebben we denk ik gedaan.”

De Sassenheimers wisten gelijk druk op de defensie van DIOK te leggen en na vijf minuten kijkt DIOK al tegen een achterstand aan van 0-7. In de 25e minuut komt DIOK terug in de wedstrijd, Ross Bennie-Coulson legt de bal over de lijn en Pierre Mounal converteert, de stand is weer gelijk 7-7. Tien minuten later scoort gelegenheids-captain Wolf van Dijk en is het weer Mounal die converteert. Met 14-7 gaan de ploegen de rust in.

In de tweede helft domineert DIOK de wedstrijd. Het zijn Bennie-Coulson, Daan van der Avoird, Jordan Kersten die zorgen dat de score blijft oplopen tot een 33-14 eindstand. DIOK neemt in de competitie de vierde positie in. Met een wedstrijd minder gespeeld staat DIOK op 11 punten achterstand van koploper RFC Haarlem. In deze fase van de competitie is het zaak voor DIOK om bij de eerste acht te eindigen. De acht ploegen strijden in de tweede fase van de competitie om het landskampioenschap.