Lisa Bruijnincx eerder dit jaar na haar overwinning op het WK onder 23. (Foto: Gerry van Bakel).

Lisa Bruijnincx weer Nederlands kampioen indoorroeien

Njord-roeister Lisa Bruijnincx (20) heeft dit weekend haar titel bij het NK indoorroeien geprolongeerd. Op de ergometer boekte ze een tijd van 6:50,9 over 2000 meter en daarmee bleef ze de concurrentie ver voor. Nummer twee Marije IJpma (Proteus Eretes) volgde op drie seconde afstand.

Vorig jaar werd het NK indoorroeien vanwege de coronapandemie nog online gehouden. Toen konden roeiers vanaf hun eigen plek een roeimachine aansluiten op een centraal systeem. Bruijnincx zette toen een nationaal record van 6:41,4 neer. Dit jaar vond het kampioenschap in een sporthal in Amsterdam-Zuid plaats.

Bruijnincx timmert al jaren flink aan de weg. Dit jaar won ze goud bij het WK onder 23 in de dubbeltwee. De roeister is vast van plan om in Parijs deel uit te maken van de olympische ploeg, vertelde ze in september tijdens de huldiging op Njord. “Ik vind de dubbeltwee leuk en ook de dubbelvier. Ik ben echt een sculler, voor een boardroeier ben ik te klein.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×