(Foto: PR).

ZZ Leiden bereikt moeiteloos kwartfinale bekertoernooi

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich zaterdagmiddag eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Basketball Cup. De Leidse ploeg moest voor het bekertoernooi op bezoek bij BV Hoofddorp, de koploper van de eerste divisie. Via een ruststand van 19-53 werd het uiteindelijk 44-95 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

ZZ Leiden begon de wedstrijd aarzelend want door twee driepunters bleef BV Hoofddorp de Leidse ploeg tot 6-7 volgen. Daarna werd liep de score voor ZZ Leiden snel op. Via 6-16 werd het eerste kwart bij 10-24 afgesloten.

Coach Geert Hammink bleef fanatiek coachen en liet daarbij alle spelers minuten maken. Na enkele weken afwezigheid maakte Arunas Mikalauskas ook weer zijn opwachting. Met het oog op de wedstrijd van aankomende woensdag tegen Legia Warszawa kon Hammink zijn bepalende spelers ook wat meer rust gunnen. Met 21 minuten en 29 seconde kreeg Jhonathan Dunn de meeste speeltijd.

Halverwege de wedstrijd stond het 19-53 en waren er nog twee vragen: haalt Zorg en Zekerheid Leiden de honderd punten en blijft BV Hoofddorp steken op 40 of minder punten. Het derde kwart gaf hetzelfde beeld als het eerste kwart. Een strijdend BV Hoofddorp dat moeite had om tot scoren te komen en een Leidse formatie die rustig doorspeelde.

Met 31-78 begonnen beide ploegen aan de laatste tien minuten. Daarin liet Zorg en Zekerheid Leiden de teugels iets vieren. Het kwart werd weliswaar met 13-17 door de Leidse ploeg gewonnen, maar de 100 punten bleven uit. Met 44-95 boekte ZZ Leiden een ‘zakelijke’ overwinning, waarbij de ploeg ook geen fysieke schade opliep.

Woensdag speelt Z Leiden tegen Legia Warszawa. Die wedstrijd wordt door Sleutelstad TV uitgezonden. In Leiden en omgeving kanaal 46 van Ziggo en kanaal 1421 van KPN.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×