(Foto's: Casper Chaudron, video: Rik Visser/Robbert Beurse).

Beestenboel in de kerststal van basisschool 't Klankbord

Leerlingen van basisschool ’t Klankbord stonden voor een grote verrassing toen ze vanmorgen naar school kwamen. Op hun schoolplein stond een kauwende kameel in de levende kerststal die onderdeel was van hun kerstviering. De viering vindt vervroegd plaats omdat de basisschool volgende week al moet sluiten door de coronamaatregelen.

Naast de kameel waren er geiten, schapen een ezel en een os. Ook Jozef en Maria stonden bij het stalletje. Directeur van ’t Klankbord Christian de Jong verteld trots dat alle onderdelen van de kerstviering vervroegd toch door kunnen gaan. Het kerstontbijt, het kerstverhaal en dus de levende kerststal. Ieder kwartier komt er een klas naar buiten om de stal te bekijken.

Het voorbereiden van de kerststal begon al vroeg. Om half drie ’s nachts werden de spullen ingepakt en vanaf zes uur ging een groepje ouders aan de slag om alles op te bouwen.

Volgende week is de basisschool alleen open voor noodopvang. Kinderen met ouders die een cruciaal beroep hebben kunnen er terecht. De rest moet ergens anders heen. “En de leraren gaan door met dingen waar we anders niet aan toe komen”, vertelt Judith van der Salm, juf van groep zeven.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×