Ik ga Zwemmen van Mart Hoogkamer staat op nummer 1 van de muzieklijst van YouTube over 2021. (Foto's: BM Fotografie).

Mart Hoogkamer op 1 in YouTube muzieklijst

In de lijst van populairste muziekvideo’s bij YouTube staat Mart Hoogkamer in Nederland op nummer 1 met Ik Ga Zwemmen (in Bacardi Lemon). De Leidenaar wordt gevolgd door Snelle & Maan (Blijven Slapen) op de tweede plek en Suzan & Freek (Goud) op plek drie.

Zestig procent van de top 10 is Nederlandstalig en beslaat de gehele top zes. De laatste vier video’s komen uit de VS. Olivia Rodrigo is de enige artiest die twee keer de top 10 heeft gehaald.

Country Manager Marijn Poeschmann van de Benelux-landen bij YouTube is trots op het feit dat veel artiesten in de lijst hun carrière op YouTube zijn begonnen: “Ze hebben allemaal op YouTube de kans gepakt om hun talent te laten zien.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×