Arnold Posthuma is lijsttrekker voor de PvdA Voorschoten. (Foto: PR).

PvdA Voorschoten kiest voor verjonging

De leden van de PvdA Voorschoten hebben de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende verkiezingen. Die lijst wordt aangevoerd door Arnold Posthuma die momenteel raadscommissielid voor zijn partij is.

De huidige voorzitter van de eenmansfractie van de PvdA Ad de Graaf staat op eigen verzoek op plaats 2. “Ad adviseerde een jonger persoon als lijsttrekker en doet daarvoor graag een stap terug”, zo laat het afdelingsbestuur weten. “Hij is nog enthousiast en gemotiveerd en met al zijn ervaring en kennis in de raad is het goed om Ad erbij te houden.”

Met Posthuma als nieuwe leider kiest de PvdA voor verjonging. “En hij kan als geen ander op een verfrissende, heldere en inhoudsvolle wijze acteren en werken aan een aansprekend politiek profiel van onze plaatselijke partij”, aldus het bestuur.

Op plaats 3 staat een nieuwkomer. Dat is Rachèl van Hellemondt. Oud-fractievoorzitter Henk Overbosch staat op 4. Hij stelt zich na een afwezigheid van vier jaar in de politiek weer beschikbaar voor het raadslidmaatschap. Lijstduwer is afdelingsvoorzitter en oud-raadslid Jan-Paul Middelburg. Op de lijst ontbreekt commissielid Marjolijn Eshuis. Ze stopt na de verkiezingen.

Kandidatenlijst PvdA Voorschoten
1. Arnold Posthuma
2. Ad de Graaf
3. Rachèl van Hellemondt
4. Henk Overbosch
5. Koen de Pater
6. Hannie Vlug
7. Dylan Vianen
8. Rutger Schoenmakers
9. Menno Geltink
10. Diana van der Krogt
11. Marcus Driessen
12. Jan Spendel
13. Henry Nieuwenhuijsen
14. Jan Roefsema
15. Mart van Oers
16. Dirk Haaksman
17. Bruno van Dunné
18. Jan-Paul Middelburg

Politiek Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×