(Foto: Buro JP).

Stadstuinderij verlengt huurcontract Zoeterwoudsesingel tot 2031

Het tijdelijke huurcontract van de stadstuinderij ‘Het Zoete Land’ aan de Zoeterwoudsesingel en Cronesteinkade is door de gemeente Leiden verlengd tot 2031. Het aangepaste contract werd vrijdag door wethouder Ashley North overhandigd aan bestuursvoorzitter Mieke Hogervorst en initiatiefneemster Jessica Zwartjes.

Met de verlenging van het huurcontract kan de stadstuinderij zich verder ontwikkelen. “Want tuinieren in de stad is een gezonde, sociale bezigheid die de natuur verbetert”, zegt North. “Het Zoete Land is een mooi voorbeeld waar dit samenkomt. Het is een voorbeeld om invulling te geven aan de ‘Visie Stadstuinieren’ die de gemeenteraad dit voorjaar heeft aangenomen.”

Ook voorzitter Mieke Hogervorst van de beherende stichting Leiden Oogst en initiatiefneemster Jessica Zwartjes zijn opgetogen. “We zijn erg blij met de geboden zekerheid dat we lang op deze plek kunnen blijven.” Het Zoete Land voorziet in een grote behoefte, er is een enorme wachtlijst. “We denken dan ook hard na over manieren om meer ruimte te krijgen voor het verbouwen van gezonde voeding op een gezonde bodem in en om te stad.”

Het Zoete Land is gestart in 2014. Onder leiding van een professionele tuinder wordt duurzaam voedsel geteeld. De stadstuinderij werkt volgens het alternatieve economische principe Community Supported Agriculture (CSA). Dit houdt in dat de consumenten (de zogenaamde oogstdeelnemers, 130 in totaal) en producent samen de opbrengsten, kosten en risico’s dragen. Dertig vrijwilligers zorgen onder leiding van de tuinder voor het onderhoud.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×