Een mattenleggervoertuig van de Genie gaat woensdag in Leiden aan de slag. (Foto: Kennyannydenny, via Wikipedia).

Burgemeester Lenferink schakelt defensie in voor uitbreiding parkeerterrein vaccinatiestraat

Op verzoek van burgemeester Lenferink start het leger morgen met het verharden van het paardenweitje bij de GGD-vaccinatiestraat in Leiden. Defensie heeft ingestemd met dat verzoek van de burgemeester. De 15 militairen gaan om 9.00 uur aan de slag op het terrein aan de Haagse Schouwweg. De mattenlegger-groep van de Genie gaat matten op het terrein leggen, zodat het als parkeerterrein dienst kan doen.

Omdat er steeds meer mensen naar de GGD-locatie komen voor een Covid19-vaccinatie of boosterprik, dreigen er parkeerproblemen te ontstaan. Met de extra ruimte kan verkeer beter worden afgewikkeld. Volgens woordvoerder Carin Boon van de GGD Hollands Midden is de organisatie flink aan het opschalen. “We gaan richting de 72.000 boosterprikken per week. Dat zijn er dus zo’n 11.000 per dag en al dat verkeer moet wel in goede banen geleid worden.”

72.000 boosterprikken
De manier van prikken blijft in Leiden vooralsnog hetzelfde. Elders in het land worden de te prikken mensen niet meer in hokjes gevaccineerd, maar in lange rijen waar de GGD-medewerkers langs gaan. Dat gaat sneller. “Maar we hebben dat soort maatregelen hier niet nodig’, zegt Boon. “Dat weten we inmiddels uit ervaring.” Ook de wachttijd van een kwartier na de vaccinatie blijft. In Engeland is die inmiddels afgeschaft, om meer mensen te kunnen prikken, maar de Gezondheidsraad heeft vandaag geadviseerd om de wachttijd in stand te houden en dat doet de GGD dus.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×