Als langstzittend raadslid is Van den Ouweelen plaatsvervangend voorzitter van de raad. (Archieffoto: IJsbrand Terpstra).

Van den Ouweelen opnieuw lijsttrekker Lokaal Oegstgeest

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is Eelke van den Ouweelen voor de derde keer lijsttrekker van zijn partij Lokaal Oegstgeest. Dat laat Van den Ouweelen weten namens het tweekoppige bestuur van de partij, waarvan hij zelf de voorzitter is. Voor de rest van de kieslijst is de partij nog op zoek naar kandidaat-raadsleden.

“Burgers zijn in toenemende mate ontevreden over het Oegstgeester gemeentebestuur”, zegt het raadslid van de eenmansfractie over zijn motivatie om door te gaan. “Het vertrouwen in de politiek is gekelderd. Het is tijd voor een andere bestuurscultuur. Niet projectontwikkelaars, maar de burger moet weer op de eerste plaats komen.”

Eelke van den Ouweelen is sinds 2009 actief in de Oegstgeester gemeentepolitiek en deed in 2014 voor het eerst mee met zijn eigen partij. Dat leverde hem direct twee zetels op, maar na een verkiezingscampagne met een stevige focus op fusie met Leiden gunde de kiezer hem in 2018 nog slechts één zetel. “Misschien heeft dat standpunt mensen toch afgeschrikt”, zei hij daar toen over.

Het verkiezingsprogramma voor de komende verkiezingen volgt binnenkort. “Mensen die geïnteresseerd zijn om Lokaal Oegstgeest als raadslid in de Oegstgeester raad te vertegenwoordigen worden van harte uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken via ouweelen@gmail.com”, voegt Van den Ouweelen daar nog aan toe.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×