(Foto: Andre Hosper/Wikimedia).

Aanleg glasvezelnetwerk in januari van start in Leiden Noord

In Leiden Noord wordt in januari 2022 gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk voor snel internet en begin 2025 is de hele stad voorzien van het glasvezelnetwerk. De gemeente heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Netwerk Exploitatiemaatschappij (NEM), een dochter van Koninklijke KPN NV.

Elke woning in Leiden krijgt, indien de bewoner dat wil, kosteloos en vrijblijvend, een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Bewoners kiezen daarna zelf of ze een abonnement afnemen bij één van de providers. Een internetverbinding via glasvezel is aanzienlijk sneller en stabieler dan een verbinding via koper. Hiermee is Leiden goed voorbereid op de toekomst waarin de digitalisering steeds verder toeneemt.

“Digitale bereikbaarheid is belangrijk voor Leiden”, zeg wethouder Ashley North. “Hierdoor zullen bewoners, ondernemers en studenten in de nabije toekomst toegang hebben tot een betrouwbaar, snel en duurzaam netwerk. Met KPN hebben we goede afspraken gemaakt over toegankelijkheid, werkzaamheden en afstemming.”

Werkzaamheden
Om overlast van de werkzaamheden die gepaard gaan met de uitrol van glasvezel in de stad zoveel mogelijk te beperken, worden zoveel als mogelijk, slimme verbindingen gelegd tussen geplande wijkvernieuwingen en andere ruimtelijke projecten. In opdracht van KPN start NEM met de aanleg van glasvezel in januari 2022 in Leiden Noord. Volgens planning is over drie jaar, begin 2025, heel Leiden voorzien van glasvezel. Bewoners krijgen van KPN een brief met details over de werkzaamheden zodra er in de buurt gestart wordt met de aanleg.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×