(Foto's: Chris de Waard).

Burgemeester sluit panden aan Rijnstroomstraat na grote drugsvangst

Burgemeester Henri Lenferink heeft op 24 december de bedrijfspanden aan de Rijnstroomstraat 2 en 4  in Leiden gesloten. In de panden zijn door de politie grote hoeveelheden (soft)drugs, een hennepkwekerij en voorwerpen voor de opslag, bewerking, verwerking, verpakking en verkoop van drugs gevonden. Om herhaling te voorkomen zijn de bedrijfspanden voor 24 maanden gesloten, tot 24 december 2023.

Het bedrijfspand op nummer 2 is al drie keer eerder gesloten geweest vanwege drugsgerelateerde en criminele activiteiten. Het is volgens de gemeente aannemelijk dat beide bedrijfspanden bekend zijn in de georganiseerde (drugs)criminaliteit en met elkaar in verband staan. “Hierdoor is het noodzakelijk de bedrijfspanden langdurig te sluiten. Het bedrijfsmatig telen van hennep en de handel en verkoop van (soft)drugs kunnen niet los worden gezien van de grootschalige handel hierin. Dit heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat”, zo laat de gemeente weten.

Ook noemt de gemeente dat er sprake is van een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid door herhaaldelijk ernstige en omvangrijke overtredingen van de Opiumwet. “Het bedrijfspand is bekend in het criminele circuit en dit moet doorbroken worden. Om herhaling van deze ernstige overtredingen op deze locaties te voorkomen is het noodzakelijk de bedrijfspanden langdurig te sluiten.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×