Roos Tulen overhandigt het eerste exemplaar aan Lakenhal-directeur Tanja Elstgeest. (Foto: Emile van Aelst).

Roos Tulen schenkt eerste exemplaar van 'Thuis' aan Lakenhal

Ervaringskunstenaar Roos Tulen heeft het eerste exemplaar van haar boek ‘Thuis’ aangeboden aan de Lakenhal. Het boek is een bundeling van de inzendingen voor haar gelijknamige expositie die vorig jaar in de Lakenhal te zien was.

Tijdens de eerste lockdown vroeg Tulen honderd vrienden, bekenden en kunstenaars iets te maken wat voor hen thuis uitbeeldde. Op die manier hoopte ze erachter te komen wat thuis is. Na afloop van de expositie vond Tulen het zonde om de inzendingen weg te gooien of op te bergen. Ze besloot alle inzendingen te bundelen en er een boek van te maken. De bundel is op Japanse manier gebonden, waarbij de lezer elke pagina zelf moet opensnijden.

De boekpresentatie had vorige week een mooi sluitstuk voor Tulen moeten worden, maar door de aangescherpte coronamaatregelen kon dat niet doorgaan. Daarom besloot ze op de fiets te stappen en het boek zelf maar naar de Lakenhal te brengen, waar ze werd ontvangen door directeur Tanja Elstgeest.

Lees het sfeerverslag op de website van Leidse Glibber Emile van Aelst.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×