Sport071: Pilgrim Nation-presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin in kerststemming tijdens laatste uitzending van 2021. (Foto: Gerry van Bakel).

Laatste Pilgrim Nation van 2021: over Steph Curry en hoe je een sportcarrière in de VS najaagt

Presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin spreken in het Sleutelstadprogramma Pilgrim Nation over hun liefde voor de Amerikaanse sport, de college sporten in het bijzonder, tradities bij het publiek en de grootste muzikale stadionklassiekers.

De laatste uitzending van 2021 begon met een overzicht van het college basketball en een voorbeschouwing van de college football-playoffs die worden gespeeld op 31 december. Er was aandacht voor de merkwaardige 15e speelronde in de NFL en de gevolgen voor de play-offs.

Pilgrim Nation-presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin in kerststemming tijdens laatste uitzending van 2021 (deel 1).

In het tweede half uur belden Busteros León en Westerduin met Thijs Seijler, medewerker van Slamstox, een organisatie die bemiddelt tussen Amerikaanse colleges en Nederlandse studenten, die willen studeren en sporten in de Verenigde Staten.

2977
Natuurlijk stonden de presentatoren ook uitgebreid stil bij de grote ster van de NBA: Steph Curry. Hij bracht het record gemaakte driepunters op 2977.  “Werkelijk een krankzinnig aantal,” zeggen Busteros León en Westerduin, “en Curry is voorlopig nog niet van plan om te stoppen.”

Dat laatste geldt ook voor Pilgrim Nation en Busteros León en Westerduin zelf. Woensdag 26 januari 2022 is de volgende uitzending van het programma.

Pilgrim Nation-presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin in kerststemming tijdens laatste uitzending van 2021 (deel 2).

Pilgrim Nation-presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin in kerststemming tijdens laatste uitzending van 2021 (deel 3).

Pilgrim Nation-presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin in kerststemming tijdens laatste uitzending van 2021 (deel 4).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×