(Foto's: Emile van Aelst).

3 October Vereeniging doneert feeststollen in plaats van wittebrood

De 3 October Vereeniging heeft 120 kerststollen gedoneerd aan het Leger des Heils voor het kerstontbijt. Elk jaar wordt dat door het Leidse korps georganiseerd. De donatie is betaald met geld dat de 3 October Vereniging kreeg van Bakker van Maanen.

Bij het verkopen van de 3 Octobertompouces rond Leidens Ontzet werd door de bakker 25 cent per tompouce opzij gezet voor de 3 October Vereeniging. De actie leverde 850 euro op en wordt volgend jaar als nieuwe traditie voortgezet. Het Leger des Heils heeft de kerststollen voor het kerstontbijt gebruikt, dat ieder jaar georganiseerd wordt voor mensen die de steun kunnen gebruiken. Vanwege corona werden de maaltijden dit jaar in pakketten uitgedeeld.

Kerstgedachte
“Tradities vieren is mooi. Tradities sámen vieren is nog mooier”, zegt voorzitter van de 3 October Vereeniging Rik Kamps. “De vrijwilligers van de 3 October Vereeniging maken dat jaar op jaar weer mogelijk tijdens de 3 oktoberfeesten. Het Leger des Heils doet dit tijdens de Kerstdagen. Het leek ons daarom mooi om hen hierin te steunen. Wij wensen iedereen zeer gezellige dagen toe en alvast een goed 2022!”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×