(Foto: Politie).

Politie neemt bijna duizend kilo vuurwerk in beslag

Agenten van het vuurwerkteam Leiden/Bollenstreek hebben op donderdag 23 december na een anonieme tip een grote hoeveelheid consumentenvuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt. De politie kwam de illegale vuurwerkhandel op het spoor na een anonieme tip.

Bij een controle van een voertuig in Reeuwijk werd 120 kilo vuurwerk aangetroffen. In een opslagloods in Alphen aan den Rijn werd nog eens 815 kilo vuurwerk gevonden. De bestuurder van het voertuig, een 34-jarige man uit Leiden werd aangehouden, evenals de bijrijder. Dat is een 36-jarige man die eveneens uit Leiden komt. Het aangetroffen vuurwerk wordt door een speciale transporteur afgevoerd naar een landelijke opslag en daarna vernietigd. Na verhoor zijn de twee verdachten op vrijdag 24 december heengezonden. Ze zullen zich op een later moment bij een rechter moeten verantwoorden.

Melden vuurwerk
De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Wie het idee heeft dat er in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt of verkocht wordt kan de politie bellen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×