Het jaar in beeld: kijk naar het Sleutelstad jaaroverzicht 2021

Wat gebeurde er dit jaar in de Leidse regio? Deze hele week kijk je op Sleutelstad TV naar de belangrijkste gebeurtenissen van 2021. Van belangrijke sportsuccessen, internationale erkenning tot collectieve rouw. Presentator IJsbrand Terpstra neemt je mee door de stad en de regio.

Bijna een jaar geleden werden bijvoorbeeld de eerste coronavaccinaties gezet. Voor de verpleegkundige die de eerste vaccinatie kreeg in het LUMC was dat een historisch moment. Niet snel daarna volgde de avondklok, wat door veel mensen niet gauw zal worden vergeten.

De hoogtepunten van afgelopen jaar waren onder meer het schaatsen op natuurijs in januari, het landskampioenschap van de basketballers van ZZ Leiden in mei en de Leiden Marathon die in oktober voor het eerst door een geboren Leidenaar werd gewonnen.

Dieptepunt
Voor het ziekenhuispersoneel van het LUMC was het dit jaar ernst: er werd meerdere keren gestaakt vanwege een te hoge werkdruk en te lage lonen. Een absoluut dieptepunt was het ongeluk waarbij begin juni de 7-jarige Doris om het leven kwam, waarna de stad collectief rouwde.

Je ziet het jaaroverzicht deze week meerdere keren per dag op Sleutelstad TV, in ieder geval dagelijks om 13.00 en 17.00 uur, te bekijken via kanaal 46 van Ziggo, kanaal 1421 van KPN en online via sleutelstad.nl/tv. Het jaaroverzicht is ook te bekijken in de video bovenaan dit bericht.

Leiden Regio Sleutelstad in 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×