Leiden 2022 presenteert 365 keer Radio Weetlust op Sleutelstad

Vanaf 1 januari 2022 is Leiden European City of Science. Een heel jaar lang staat Leiden in het teken van de wetenschap en weetjes. Op 22 januari is de officiële aftrap voor Leiden 2022. Tenminste, voor zover dat mogelijk is met de nu nog aangescherpte coronamaatregelen. Een deel van de fysieke activiteiten die in januari zouden plaatsvinden, is inmiddels verplaatst naar later in het jaar. De focus ligt daardoor de eerste tijd op online.

Wat wel doorgaat is het radioprogramma van Leiden 2022. Onder de noemer ‘Radio Weetlust’ wordt er een jaar lang elke ochtend tussen 8.00 en 9.00 uur een radioprogramma gemaakt met daarin aandacht voor de activiteiten van die dag, leuke en interessante gasten en een blik op de Leiden 2022 scheurkalender waarvan er meer dan 50.000 zijn gedrukt.

Radio Weetlust is elke dag te beluisteren via Sleutelstad 99.6 FM en DAB+. Ook is het programma te bekijken via Sleutelstad TV. Voor Ziggo-abonnees is dat kanaal 46, KPN-abonnees stemmen af op kanaal 1421. Ook online en mobiel is Sleutelstad altijd te horen en zien. De uitzending terugluisteren kan hier: sleutelstad.nl/programma/radio-weetlust/uitzending/2022-01-01/

Presentator Lucien Geelhoed van het Leiden 2022 programma ‘Radio Weetlust’ op Sleutelstad in gesprek met Nout Wellink.

In de eerste uitzending van Radio Weetlust in elk geval aandacht voor een jubileum. Op 1 januari is het namelijk precies twintig jaar geleden dat de Euro werd ingevoerd. Via Zoom schuift econoom Nout Wellink aan. Als directeur van de Nederlandsche Bank speelde hij een voorname rol bij de invoering van de Europese munteenheid.

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij Onderwijs Regio Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×