ZZ Leiden walst over The Hague Royals heen in eerste wedstrijd van 2022. (Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint eerste wedstrijd in drukke speelmaand met groot verschil

Het werd in Den Haag een goed begin van 2022 voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Het team van coach Geert Hammink gaf The Hague Royals geen kans en scoorde zelf volop. Eindstand: 27-88.

De formatie van ZZ Leiden heeft de korte winterstop aangegrepen voor wat extra trainingsarbeid en dat betaalde zich uit. In de openingsfase ging het nog niet meteen soepel. Zorg en Zekerheid Leiden had moeite met de verdediging van de Haagse tegenstander en zelf wisselde de Leidse ploeg ook een paar keer van speelwijze. Na een dikke vier minuten spelen was het nagenoeg gelijk (8-7).

Vol gas
Daarna gaf Zorg en Zekerheid Leiden vol gas. The Hague Royals werd bijna 12 minuten van scoren afgehouden, terwijl Leiden 27 punten maakte. En bij rust was de stand in het voordeel van ZZ Leiden 14-37. Na de pauze zette Zorg en Zekerheid Leiden deze lijn door.  Van spanning was geen sprake meer en Geert Hammink kon iedereen speeltijd geven.

De Leidse verdediging verdient het grootste compliment want zij wisten twee belangrijke angels van The Hague Royals uit de wedstrijd te houden. Deividas Kumelis, die alle statistieklijsten bij de Royals aanvoert, kwam niet tot scoren en noteerde slechts 3 rebounds en 5 assists. Schutter Tom Ackermans kwam niet verder dan één rake driepunter.

Beker
Deze eerste wedstrijd van ZZ Leiden tegen The Hague Royals is de opmaat voor een serie wedstrijden. De twee teams gaan elkaar deze maand nog een paar keer tegenkomen, zowel in de competitie als in de bekerwedstrijden. Aanstaande woensdag speelt ZZ Leiden thuis tegen Basketbal Academie Limburg. Deze wedstrijd is vanaf 20.30 uur live te zien op Sleutelstad TV.