(Foto: Regio15).

School omgebracht meisje reageert ontsteld op overlijden Esmee

“Het doet ons veel verdriet dat deze jonge, lieve en energieke leerling er niet meer is.” Dat schrijft de directeur van de middelbare school waar de om het leven gebrachte Esmee (14) op zat in een brief aan de ouders. De Delta school reageert met grote ontsteltenis op het nieuws. Dat meldt mediapartner Omroep West.

De 14-jarige Esmee werd op oudejaarsdag levenloos gevonden in de struiken langs het spoor bij de Melchior Treublaan in Leiden. De politie maakte zondag bekend uit te gaan van een misdrijf. Er is een verdachte opgepakt. “Onze gedachten gaan allereerst uit naar de ouders, familie en naasten,” schrijft de schooldirecteur.

Lees meer in het dossier over de dood van Esmee

De school biedt leerlingen deze week de mogelijkheid om volgens een tijdschema naar school te komen. “Onder begeleiding van de mentor zullen de leerlingen het verlies met elkaar kunnen delen”, zo staat in de brief. Ook is er in de school een herdenkingsruimte ingericht. Daar kunnen leerlingen iets in het condoleanceboek schrijven of stilstaan bij het verlies van Esmee. De school noemt het bericht ‘heftig’ voor de ouders, maar ook voor de leerlingen. Ouders worden aangespoord met hun kinderen in gesprek te gaan over het nieuws. Bovendien biedt de school ondersteuning aan via een vertrouwenspersoon.

Sporters
Het lichaam van Esmee werd vrijdagmorgen gevonden in de bosjes bij de Melchior Treublaan in Leiden, bij een hek langs het spoor. Het slachtoffer, afkomstig uit Hazerswoude-Rijndijk, was donderdagavond rond middernacht als vermist opgegeven. Hierop werd door de politie een onderzoek opgestart en is op verschillende locaties tevergeefs naar het meisje gezocht.
Vrijdagochtend werd het meisje dood gevonden door een groepje sporters. Vrienden, buurtbewoners en bekenden van Esmee kwamen zondag bloemen leggen op de plek waar haar lichaam werd gevonden.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij 14-jarige Esmee omgebracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×