(Archieffoto: Emile van Aelst).

Kjeld Nuis draagt Nederlandse vlag bij opening Olympische Spelen

Schaatser Kjeld Nuis draagt samen met kunstschaatsster Lindsay van Zundert de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. Dat maakte chef de mission Carl Verheijen bekend tijdens de officiële teamoverdracht van de sporters in Amsterdam.

De 32-jarige Nuis uit Zoeterwoude is tweevoudig olympisch kampioen van de Winterspelen van Pyeongchang van 2018. ‘Superleuk en trots dat ik de kleuren van ons land mag dragen bij de opening’, zegt hij vereerd. De Brabantse Van Zundert (16) is de eerste kunstschaatsster die voor Nederland uitkomt op de Spelen sinds 1976.

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×