Honderd tips na uitzending van Opsporing Verzocht

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht honderd tips gekregen over de dood van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Haar fiets is nog altijd spoorloos nadat het meisje op oudejaarsdag werd gevonden in Leiden en daarom deed de politie een oproep om die te vinden.

“Er zitten zeker goede tips bij. Ze worden allemaal onderzocht”, zegt een woordvoerder van de politie tegen mediapartner Omroep West. Het lichaam van Esmee werd vrijdagochtend gevonden in een parkje naast de Melchior Treublaan in Leiden. Ze kwam door een misdrijf om het leven, zo bleek uit onderzoek. Niet veel later werd de 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden gearresteerd. Hij wordt verdacht van moord of doodslag en ontucht. Zaterdag is de uitvaart van het meisje.

Lees meer in het dossier over de dood van Esmee

In Opsporing Verzocht toonde de politie een soortgelijke fiets waar Esmee op reed. Het is een zwarte elektrische fiets van het merk Cortina. Voorop zit een bruine mand en onder het zadel zit een kettingslot. Wie de fiets ziet wordt verzocht die niet aan te raken, maar de politie te bellen.

112 Sleutelstad Leiden 14-jarige Esmee omgebracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×