(Foto: Chris de Waard).

's Avonds minder treinen tussen Leiden en Utrecht

Door corona gaan steeds minder mensen met de trein. De NS laat daarom vanaf maandag 10 januari minder treinen rijden tijdens de avonduren. De avonddienstregeling gaat dan op een aantal trajecten al om 18.30 uur in, ongeveer twee uur eerder dan normaal. Dit heeft gevolgen voor reizigers tussen Leiden en Utrecht.

Op dat traject zullen er minder sprinters rijden. “In de avond zitten we nu maar op een derde van het gebruikelijke aantal reizigers. In sommige gevallen rijden de treinen leeg rond en dat is niet efficiĆ«nt”, zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc tegen mediapartner Omroep West. “Ik denk daarom dat de reizigers er in de praktijk weinig van zullen merken.”

Hoe lang de maatregel zal duren durft Leblanc niet te zeggen. “Zoals alles met corona: je weet het niet. Het kan heel snel gaan. Vorig jaar moesten we ook flink afschalen, maar dat pikten we heel snel weer op.” De aanpassingen zijn vanaf vrijdag te zien in de reisplanner op de site van de NS.

Nauwelijks
In september vorig maakte de provincie Zuid-Holland nog bekend dat het traject tussen Leiden en Utrecht vanaf december zou worden uitgebreid met extra treinen in de spits tot 20.00 uur. Die nieuwe dienstregeling blijft overdag gewoon van kracht, maar doordat er in de avonduren nu nauwelijks nog mensen met de trein gaan, rijden er dan minder treinen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×