Het Decor van de Wibar tijdens het evenement Doorgedraaid (Foto: Doorgedraaid).

Stukafest niet in studentenkamers, maar in nachtclub de Wibar

De veertiende editie van Stukafest vindt dit jaar niet plaats in de kamers van studenten, maar in nachtclub de Wibar aan de Willem Barentzstraat. Door de coronamaatregelen is gekozen voor de Wibar waar het evenement op 13 februari een wetenschappelijk thema krijgt. Stukafest werkt namelijk samen met European city of Science.

Stukafest (staat voor studentenkamerfestival) wordt ieder jaar georganiseerd door studenten. Het is de bedoeling om anderen studenten in contact te brengen met muziek van Leidse artiesten. Toen gaandeweg duidelijk werd dat het niet haalbaar zou zijn om het zoals gewoonlijk in de kamers van studenten te organiseren, werd voor de Wibar gekozen als alternatieve locatie.

“In de Wibar is het beter mogelijk om de coronamaatregelen, het scannen van QR-codes en iedereen een vaste zitplek, te volgen. In studentenkamers is dat een stuk ingewikkelder”, zegt voorzitter van het Stukafestbestuur Rona de Bruijne. “Daarnaast is de Wibar een plek waar studenten graag komen. Zo hebben we het studentikoze weten te behouden.”

Silent Disco
Er is nog iets dat verschillend zal zijn ten opzichte van andere jaren. Dat is het thema: ‘It’s in our DNA’. Stukafest werkt samen met European city of Science. Het idee daarachter is dat ook studenten worden betrokken bij het Leidse wetenschapsjaar. Daarom worden de onderdelen van de programmering met elkaar verbonden door de overlap tussen wetenschap en kunst.

Vorig jaar ging Stukafest alleen digitaal door. Er was een livestream met na afloop een silent disco.

Rona de Bruijne in Nieuws071

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×