Van het optreden werd een live registratie gemaakt. Aanstaande zaterdagavond, 15 januari, is deze te zien op Sleutelstad TV. (Foto's: PR).

Optreden van The Stream & Friends bij Sleutelstad op tv

De Leidse band The Stream van Jan Stroomer speelde op 27 november samen met een groot aantal muzikale vrienden in de grote zaal van Gebr. de Nobel. Door de lockdown zonder publiek, maar met de benodigde techniek voor een geweldige registratie.

Een speciale compilatie van het concert wordt komende weekeinde op televisie uitgezonden bij Sleutelstad. “Want ondanks het ontbreken van publiek was het een waanzinnig concert”, zegt Stroomer die hoopt dat het publiek het optreden later dit voorjaar alsnog live zal kunnen bijwonen. “Vooralsnog is dat 5 februari 2022”, maar ook dat lijkt nu nog onzeker. Maar hoe meer mensen een kaartje kopen, hoe groter de kans dat het later sowieso door kan gaan“, houdt Stroomer de moed er in.

Behalve The Stream speelde ook support act Rufusking een indrukwekkende liveset, waarvan meerdere nummers de compilatie hebben gehaald. Onder andere hun nieuwe single Motel Stardust. Deze werd door Jan Stroomer geproduceerd en opgenomen in Studio Suma201 in Nieuwplaatz. Uniek aan dit optreden is de bijdrage van Jan Stroomer en Esmé Gabeler als achtergrondkoor. Ook waren er diverse gastartiesten. Zo nam Damiaan van Noort (Sunday at Eight) de vocalen van Love You Anyway voor zijn rekening.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Voor het eerst in 25 jaar stonden ook de leden van Scandal weer samen op het podium. De band bestond uit de drie middelbare schoolvrienden Niek Verbaan, Nils Breunese en Jan Stroomer en werd voor deze gelegenheid aangevuld met de overige leden van The Stream. Verder waren er optredens van de B-kant, Susan Joyce en Gideon Roggeveen. En een bijzondere extra, was het feit dat Gijs Donker het geheel heeft vastgelegd als schilderij.

The Stream & Friends (compilatie)
Zaterdag 15 januari van 20.00 tot 21.15 uur
Sleutelstad TV – Ziggo kanaal 46, KPN kanaal 1421
En online via Sleutelstad TV.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×